Uskonnoilla on jykevä voima, sekä yksilö- että kulttuurin tasolla, myös maallistuneiksi luokitelluissa maissa. Uskonnoissa on paljon hienoa, ne ylevöittävät ihmistä ja luovat elämään tarkoitusta, mutta inhimillisinä järjestelminä kirkkokunnat ovat saaneet toki paljon tuskaa ja kärsimystäkin aikaan. Eikä kirkkokuntien pienin synti ole yrittää ummistaa ihmisten silmiä niiltä totuuksilta, jotka asettavat uskonnolliset dogmit kyseenalaisiksi.

Monta sotaa on valitettavasti käyty sen varjolla, että toiset ovat uskoneet toisin. Ihmisten on vaikea suhteellistaa uskonnollisia näkemyksiä, ne joko ovat totta tai eivät. Keskinäisen ymmärryksen kasvu on välttämätöntä kutistuvalla maapallollamme. Olemme pian kaikki uskonnot ja uskonnottomuuden muodot sylikkäin, ja vuoropuhelun on toimittava.

Eläköön eri uskontokuntien ja uskonnottomien välinen ekumenia! Kaikki uskomme maailmankaikkeuteen, niin eri uskontojen uskovaiset kuin uskonnottomatkin. Sitten on vain pieni ero siinä, uskooko maailmankaikkeuden sisältävän jotain tuonpuoleista. Omasta olemassaolostaan jokainen tiedostava olento voi olla varma, muu on enemmän tai vähemmän uskon asia.

Tässä tutustumisen arvoisia esimerkkejä:
Evankelis-luterilainen kirkko
Ortodoksinen kirkko
Jehovan todistajat
Mormonit
Raamattu puhuu-liike
Urantialaisuus
Islam
Islamin sufilaisuus
Buddhalaisuus
Krishnalaisuus
Sikhismi
Englanninkielisissä maissa nopeasti leviävä Star warsin pohjalta kehittynyt jedismi tai jediläisyys; koska Suomessa?


On tärkeää muistaa myös uskontojen kriitikoiden viesti:
Vapaa-ajattelijain liitto
Uskontojen uhrien tuki

Tai entä aivan uudenlainen hengellinen "luokkahuone", joka perustuu jatkuviin kanavointeihin, vuorovaikutukseen "enkelien" kanssa?
Crimson Circle

Takaisin

eXTReMe Tracker